Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ελλάς το μεγαλείο σου - Άρτος και θεάματα!

Σήμερα το πρωι σηκώθηκα και είχα διάθεση να πάω να δω την παρέλαση στην περιοχή που μένω τα τελευταία δύο χρόνια... Δεν έχει τύχει να δω άλλη φορά την παρέλαση εδώ, διότι πάντα με παίρνει ο ύπνος και ξυπνάω μεσημέρι (εμότικον ντροπής - με κόκκινα μάγουλα!)
Κατάφερα να σηκωθώ και να σούρω τον αγουροξυπνημένο φίλο μου μέχρι την πλατεία - ο οποίος χασμουριόταν συνέχεια και έκανε και στάση στα "Αστεροδολλάρια" για τοστάκι..

Και να ' μαστε στην πλατεία, ευτυχώς η παρέλαση δεν είχε τελειώσει ακόμη.. Το ευτυχώς βέβαια το αναθεωρώ γιατί αυτά που είδα με έκαναν και έφριξα..

Με τι έφριξα?? Μα με την αμφίεση των αγοριών και κυρίως των κοριτσιών του Λυκείου.. Τα αγόρια με σκισμένα τζιν, πουκάμισα απέξω από το παντελόνι και γυαλιά ηλίου, λες και πήγαιναν για καφέ - περπάτημα τύπου βαριέμαι που ζω, άντε θα τελειώσει ποτέ αυτή η διαδρομή και χαχανητά ανευ προηγουμένου...

Οι κοπέλες δε, απογοήτευση για να μην πω ντροπή.. Δεν φαντάζεστε τι είδαν τα ματάκια μου.. Δερμάτινες μίνι (πιο μίνι δεν γίνεται ειλικρινά!!!) φούστες, δεκάποντες peep toe γόβες που δεν μπορούσαν καν να περπατήσουν, πουκάμισα μεσάτα που εβγαινε ΟΛΗ η κοιλιά έξω και όλο το στήθος φυσικά, μακιγιάζ πίστας, κόκκινα κραγιόν και δεν συμμαζεύεται... Από συμπεριφορά δε, απαράδεκτες.. Η μία έστελνε φιλάκια στο γκόμενο που την κοιτούσε περήφανος, η άλλη έπαιρνε πόζες με το σήμα της νίκης σε φίλες της που την έβγαζαν φωτογραφίες, μια άλλη περπατούσε ωσάν τη γαζέλα στα catwalk της μόδας, μια άλλη μασούσε τσίχλα και με το χέρι της έκανε σχέδια, τι να πρωτοθυμηθώ και τι να ξεχάσω...

Ειλικρινά θύμωσα πολύ..Εκεί έχει φτάσει η κατάντια? Καλά οι γονείς δεν βλέπουν τα παιδιά τους πως φεύγουν από το σπίτι ντυμένα να πάνε να κάνουν παρέλαση? Οι καθηγητές δεν τα βλέπουν? Πως επιτρέπουν αυτην την ξεφτίλα!???
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλώ για το καθημερινό ντύσιμο των παιδιών, μιλώ αυστηρά και μόνο για την εμφάνιση τους στην παρέλαση!! Διότι αν δεν απατώμαι, με δίδαξαν πως η παρέλαση γίνεται προς τιμή όλων αυτών των ανθρώπων που πολέμισαν για την ΔΙΚΗ μας ελευθερία.. Είναι αυτό το θέαμα τιμή?? Δεν ξέρω, εγώ πάντως απογοητεύτηκα...

Σας πήρα μονότερμα ε? Ενεκα η σύγχηση... Φυσικά μετά έκανα τη βόλτα μου στον ήλιο, όπου απόλαυσα στιγμές άπειρου κάλλους μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι μαλλιοτραβιούνταν για μία θέση στην καφετέρια, στην ταβέρνα, στο εστιατόριο διότι ΠΡΕΠΕΙ να πιουν καφέ και ΠΡΕΠΕΙ να φάνε έξω - μέρα που είναι!!

Να θυμηθώ να μην ξαναθυσιάσω τον ύπνο μου - μέρα που είναι!!!!

Σας φιλώ όλους!

20 κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι και είπαν:

roadartist είπε...

Δεν πήγα στην παρέλαση, αν ήταν έτσι όπως τα περιγράφεις, τότε είναι κάτι παραπάνω από ΧΑΛΙ!

lena_zip είπε...

Οι γονείς έχουν χάσει τον έλεγχο των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία πια. Αναρωτιέμαι αν ποτέ ασκούν κάποιον έλεγχο πλέον. Το ντύσιμο είναι το λιγότερο.
Άλλη φορά κοιμήσου ή δες τη στρατιωτική.
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ο γιος μου παίρνει κάθε χρόνο μέρος στην παρέλαση, στο σχολείο του έχουν ειδική στολή για την παρέλαση κι έτσι αποφεύγουμε τα ... ευτράπελα.
Κάθε χρόνο όμως θα δω 2-3 σχολεία, όπου οι μαθητές και κυρίως οι μαθήτριες είναι όπως τα περιγράφεις.
Δυστυχώς!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Aυτό μάτια μου ξεκινάει από το κλισέ πλέον: έλλειψη παιδείας. Πραγματικής στοιχειώδους παιδείας. Όσο αντικαθιστούμε την ανθρώπινη επαφή και τη γονεϊκή φροντίδα με υλικά, τόσο θα ευτελιζόμαστε και θα βλέπεις όλο και πιο συχνά τέτοια θεάματα. Βλακεία τα αποκαλώ εγώ, όχι ξετσιπωσιά. Η ξετσιπωσιά έχει κι ένα σκοπό. Η βλακεία όμως δεν έχει κανένα και γι' αυτό είναι πιο επικίνδυνη. Φιλιά πολλά!

Μαριλένα είπε...

αχ μωρέ, δίκιο έχεις, ειναι απαράδεκτα ολα τουτα.

αλλά, αυτά τα μικρά, αυτή η πιτσιρικαρία δηλαδή, ειναι τόσο ευάλωτα, είναι τόσο νέα, είναι τόσο ευαίσθητα, που πλέον, διόλου δε με νοιάζει τι φοράνε.
τουλάχιστον απέξω τους..

σε φιλώ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ.
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Dreamy Cloud είπε...

Πόσο δίκιο έχεις.. Η ξεφτίλα μας δεν περιγράφεται έτσι όπως έχουμε καταντήσει. Στο τέλος θα την καταργήσουν και θα ησυχάζουμε μιας και τώρα που γίνεται καμιά τιμή δεν αποδίδουμε σε αυτούς που αγωνίστηκαν.Φιλάκια!!

Olga είπε...

roadartist μου καλύτερα που δεν πήγες... Εγώ όπως είδες απογοητεύτηκα!

Σε φιλώ

Olga είπε...

Λενάκι μου, σχετικα με το ντύσιμο για να μην παρεξηγηθω εννοώ αυτό που είδα την ημέρα της παρέλασης, τωρα καθημερινά ας φορούν ότι θέλουν...
Οτι έχουν ξεφύγει τα πράγματα αυτό είναι σίγουρο!

Φιλάκια

Olga είπε...

Έλενα μου υποτίθεται ότι τα περισσότερα αν όχι όλα τα σχολεία έχουν ειδικές στολές όμως τα παιδιά καταφέρνουν και τις μετατρέπουν σε μπουζουκοενδυμασίες...

Φιλάκια!

Olga είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα μου καλά τα λες.. Η βλακεία δεν έχει όριο...
Βοηθεια μας!

Φιλακια πολλά

Olga είπε...

Μαριλενάκι μου,

Είμαι πολυ ευαισθητοποιημένη με τα παιδιά, τα ζω, βλέπω τα αγχη τους, τους κινδύνους που εκτίθονται καθημερινά.. Και δεν κρίνω ποτέ από την εμφάνιση, όμως μιλώ για την συγκεκριμένη μέρα - τη συγκεκριμένη στιγμή..
Σκέψου ότι στην εφηβία ο αδερφός μου είχε υιοθετήσει λόγω αντίδρασης το πανκ look - μαλλι μοικάνα, σκουλαρίκια παντού κτλ. Αυτό δεν τον έκανε λιγότερο καλό παιδί ή ευαίσθητο...

Ομως ειλικρινά με λύπησε πολύ αυτή η εικόνα που είδα...

Σε φιλώ

Olga είπε...

Jk σκρουτζάκο καλώς ήρθες...

Δυστυχώς πολλά εχουν αρχίσει να χαλάνε - ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον η έννοια της οικογένειας θα διασώσει ότι έχει απομείνει..

Φιλιά

Olga είπε...

Συννεφούλα μου προς τα εκεί οδεύει το πράγμα, δυστυχώς

Φιλάκια

Αθανασία είπε...

Γειάσου Ολγάκι..ούυυφ!μωρέ ναί,έχεις δίκιο απόλυτο θα λεγα..όλα έχουνε πιά χάσει το νόημά τους κ τη σημασία τους.. όλα έχουν γίνει 'νερόβραστα'κ χαζά..ακόμη κ αυτά που είναι τόοσο σημαντικά για τη πατρίδα μας...έ,ναί έτσι αντιλαμβάνονται οι σημερινοί νέοι,κι οι καθηγητές τους τη 'τιμή' ή το να αποδόσουν φόρο τιμής σ αυτούς που έπεσαν γιανά είμαστε εμείς σήμερα ελέυθεροι...κ αυτό που λέω συχνά εγώ...'ε,γι'αυτό δεχόμαστε συνεχώς ομαδικούς βιασμούς,από Αλβανούς,Τούρκους,Πακιστανούς,Κινέζους...κ δε συμμαζέυεται'κ πόοσους ακόμη 'βιασμούς'έχουμε να υποστούμε στο άμεσο μέλλον..κ από άλλους όχι μόνο από αυτούς...σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ..λίγο..σα δε ντρεπόμαστε πιάαααα!.....φιλάκια καλή μου....

Crazy Tourists είπε...

Γι αυτό κι εγώ έχω χρόνια να ασχοληθώ με τα της παρέλασης! Γιατί όσο να πεις, μια σύγχιση με όλα αυτά θα την πάρω!! Άρα...Νανάκιαααααα!!!!

Τρελοτουρίστρια

Olga είπε...

Aστα να πανε Αθανασία μου, χάλασαν τα πράγματα αλλά τι να κανουμε πορευόμαστε με την εποχή μας..

Σε φιλώ καλή μου

Olga είπε...

Τρελοτουριστριούλα μου καλά κανεις και την πέφτεις για νανάκια!
Κι εγώ από του χρόνου τα ίδια πάλι! Νάνιιιι...

Φιλάκια

Maria Tzirita είπε...

Όλγα μου ευτυχώς στη δική μας παρέλαση, τα περισσότερα παιδιά ήταν προσεγμένα. Τα κορίτσια σε πολλά σχολεία πια φοράνε παντελόνια κι έτσι γλυτώσαμε από τα καυτά μίνι! Τις γόβες βέβαια δεν τις γλυτώσαμε, αλλά δε βαριέσαι... Εγώ το καμάρωσα το κορίτσι μου σημαιοφόρο κι όπως καταλαβαίνεις ήταν η καλύτερη παρέλαση της ζωής μου φέτος!
Σε φιλώ και σου εύχομαι καλό μήνα!

Αννα είπε...

Εδω ολα τα σχολεια εχουν τη στολη τους..Η μονη αλλαγη αντε να κοντυνουν τα κοριτσια τη φουστα αλλα οχι σε βαθμο να σου χτυπαει ασχημα...
Οι γονεις δεν ασκουν κανενα ελεγχο σε παιδια...Εχω μαθητες με κινητο και λαπτοπ και γενικα με οτι ζητησουν..Δε μπορω να καταλαβω πως αφηνεις ενα παιδι 8 χρονων να εχει και λογαριασμο σε φεις μπουκ...
Οσο για τους εκπαιδευτικους οχι πως θελω να τους δικαιολογησω δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα..αμα στο σπιτι η κατασταση ειναι χυμα.
Πριν καιρο ειχα ενα παιδι που του εβαζε η μαμα σε παγουρινο κοκα κολα. Μιλαμε γενικα για τη διατροφη, ξαναμιλαμε, λεμε τι ειναι σωστο και τι όχι..Γενικα δεν του ειπα κατι προσωπικα.
Ερχεται την αλλη μερα ετσι καπως μουτωμενο και μου λεει "Κυρια ειπα σε μαμα πως τα παιδια δεν ειναι καλο να πινουν κοκα κολα και ειπε αμα κανεις ποτε σου παιδια να μη τους δινεις"

Οποτε τωρα βγαλε ακρη...Αν ελεγα κατι ας πουμε για φουστα θα ερχοταν ο μπαμπας και θα ελεγε δε σου πεφτει λογος....

Δημοσίευση σχολίου

Fragments of life © 2008 | Coded by Randomness | Illustration by Wai | Design by betterinpink!