Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ελληνική διαφήμιση?? Ευχαριστώ δεν θα πάρω!


Μια φορά και ένα καιρό ήμουν μία ροζ πιτσιρίκα, ξανθιά με κοτσίδια.. Η μικρή μπουμπού - όπως με φώναζε η μαμά μου (ακόμη έτσι με φωνάζει). Όπως και πολλοί στενοί μου φίλοι (Ακόμη θυμάμαι το σκηνικό όπου έχω πάει σε ένα καφέ να συναντήσω την παρέα μου, ως γνωστό στραβάδι δεν μπορώ να εντοπίσω που κάθονται και ξαφνικά ακούω μία αγριοφωνάρα...ΜΠΟΥΜΠΟΥΥΥΥ!! Ήταν η κολλητή μου, που είχε τη φαεινή ιδέα να με αποκαλέσει με το υποκοριστικό μου σε ένα ασφυκτικά γεμάτο café.. Φυσικά μαζί με μένα, γύρισε και όλο το μαγαζί, το οποίο αντί να αντικρύσει μία πιτσιρίκα, είδε μια ολόκληρη γαιδούρα, δύο μέτρα.. Φυσικά όλοι γελούσαν!! Ε, αφού προσέφερα στην τέρψη του κοινωνικού συνόλου, είπα να μην νευριάσω!!

Τι έλεγα.. (πως καταφέρνω πάαααντα και βγαίνω εκτός θέματος!)

Α ναι, ότι ήμουν μία ροζ πιτσιρίκα..η οποία είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.. Ενώ ο φυσιολογικός κόσμος εκνευρίζεται με τις διαφημίσεις και κάνει zapping για να βρει κάποιο άλλο πρόγραμμα, εγώ έκανα zapping για να βρω διαφημίσεις... Η μαμά μου έβρισκε την ησυχία της κάθε φορά που παρακολουθούσα με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια τα διαφημιστικά σποτ.. Και όταν τελείωναν άρχισα τις σκανταλιές μέχρι το επόμενο διάλειμμα για διαφημίσεις... Αργότερα που μπήκαν στο προσκήνιο και τα ιδιωτικά κανάλια, ήταν η καλύτερη μου.. Διαφημίσεις – διαφημίσεις – διαφημίσεις..!

Έτσι μεγάλωσα, τελείωσα το λύκειο, έδωσα πανελλήνιες και φυσικά επέλεξα να ασχοληθώ με το marketing και τη διαφήμιση!

Είχα την τύχη να δουλέψω για αρκετά χρόνια σε μία από τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες ως account manager.. Έμαθα πολλά, γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους και συνεργάστηκα με πολύ ταλαντούχους Art Director και Copywriters. Eίδα πως γεννιέται ένα σποτ, από μία ιδέα, πως μεγαλώνει και τελικά γίνεται αυτή η διαφημισοχώρα που βλεπουμε στις τηλεοράσεις μας...

Όλα καλά ως εδώ.. Όμως τελικά δεν ήταν αυτό που περίμενα, η απομυθοποίηση του λαμπερού χώρου της διαφήμισης δεν άργησε να έρθει...

Γιατί όταν είσαι account παλεύεις μεταξύ του δημιουργικού και του πελάτη...

Και μεταξύ μας οι δημιουργικοί είχαν δίκιο... Αυτό το moto - ο,τι - θέλει - ο - Πελάτης- με απογοήτευσε.. Είδα δουλειές που θα άξιζαν βραβεία να κατακερματίζονται και να τσιρκοποιούνται (δική μου λέξη - οι κειμενογράφοι σκίστε τα πτυχία σας)

Η καθημερινότητα έπαψε να είναι δημιουργική, υπήρχε τρελό άγχος, νεύρα, γκρίνιες, απίστευτα deadlines, ξενύχτια στο γραφείο και μηδαμινή προσωπική ζωή...

Οι πλειοψηφία των πελατών δεν έχει ιδέα πως δουλεύει μία διαφημιστική εταιρία.. Δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες... Δεν φταίνε μόνο εκείνοι γι ‘ αυτό, θα έπρεπε να υπάρχει μία παράλληλη εκπαίδευση και από τις δύο πλευρές για να μπορούν να δουλέψουν αρμονικά και να βγουν στον αέρα σωστές δουλειές και όχι κάτι «τσίρκα» που βλέπω καθημερινά και μου σηκώνεται η τρίχα! Οπότε οι πελάτες μην γνωρίζοντας τη διαδικασία συνήθως απαιτούσαν:

- Θέλω ένα τρίπτυχο και το θέλω χθες (Καημένε μου, για να στηθεί ένα – έστω και απλό – έντυπο θέλει Α. Ένα σωστό και πλήρες brief Β. Την ιδέα Γ. Το δημιουργικό Δ. Το copy μπλα...μπλα δηλαδή μια μεγάλη διαδικασία...και το χθες μας τελείωσε, κυριούλη μου!)
- Μεγάλωσε μου το λογότυπο στην καταχώριση (Αναρωτιέμαι, γιατί δεν κάνουμε μία καταχώριση ΜΟΝΟ με το λογότυπο?? Ήμαρτον!)
- Δεν μου αρέσει η γραμματοσειρά (Αλί, αλί και τρισαλί! Για να την χρησιμοποίησε ο
Art κάτι παραπάνω ξέρει, δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε αυτή τη γραμματοσειρά θα χρησιμοποιήσω!)
- Να μεγαλώσει το κείμενο (Να έχει και λαμπιόνια κιόλας? Να αναβοσβήνει μήπως?? Τι άκουγα Θεέ μου η ταλαίπωρη!)
- Είναι πολύ ακριβό (Χμ, μάλιστα – περάστε στις εκπτώσεις!)
- Και γιατί να βγάλουμε δοκίμιο και να μην τυπωθεί κατευθείαν? (γιατί τσιφουτάκο μου, αν δεν δεις την απεικόνιση του αρχείου στο δοκίμιο, μπορεί και να τυπωθεί αλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα! Γκέγκε?)
- Δεν μου αρέσει το slide, βάλτε άλλο (Έτσι απλά χωρίς καμία διευκρίνηση, εγώ γουστάρω να βάλω το μπαμπούλα και την παρέα του, πως σου φαίνεται??
- Τόσο μεγάλο κόστος??Ααααα, χρησιμοποιήστε royalty free.. (Γκουχ,γκουχ! Και άμα δεις το ίδιο
slide σε ανταγωνιστή σου τι θα πεις μετά?)

- Μου ζήτησαν από το τάδε περιοδικό την καταχώριση σε διάσταση τάδε ξαφριμένη (ΝΑΙ, ναι το άκουσα και αυτό! Μα ξαφρισμένη!! Κρίμα και εγώ που νόμιζα ότι μόνο το μοσχαράκι ξαφρίζουν!!)



Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά κρίμα που αυτό είναι ο κανόνας, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον και βάσει των δικών μου εμπειριών..

Και για να σταματήσω την γκρίνια, παρόλο που έχω φύγει πλέον από αυτόν τον τομέα, ακόμη χαζεύω διαφημίσεις και χαίρομαι όταν βλέπω πολύ καλές δουλειές..! Χαίρομαι ακόμη περισσότερο όταν αυτές οι δουλειές βγαίνουν από παλιούς και καλούς συνεργάτες, εξαιρετικά ταλαντούχους.. Διότι η διαφήμιση είναι ένα χωριό.. και οι μετακινήσεις σε διαφημιστικές εταιρίες συχνό φαινόμενο!

Έτσι λοιπόν δείτε άλλη μία φορά την εξαιρετική κατ’ εμέ διαφήμιση της Aegean, που σάρωσε στα βραβεία Ermis φέτος, δια χειρός του Μάνου Μ., ενός πραγματικά εξαιρετικού κειμενογράφου, που είχα την τύχη να δουλέψω μαζί του στο παρελθόν!





Δείτε επίσης μια σειρά τριών έργων με τίτλο "Stoned" που κέρδισε χρυσό Ερμή πέρσι.

Αφορούσε την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και η ιδέα, αλλά και η υλοποίηση ήταν του Μάνου Λ. (λέτε να το έχει το όνομα?) ενός απίστευτου καλλιτέχνη, ο οποίος είναι Art Director και παλιός συνάδελφος!





Υπήρχαν όμως και καλές στιγμές.. Καλό κλίμα με τους συναδέλφους, γέλια, πειράγματα.. Η αλήθεια είναι πως μου έλειψαν κάποιες φατσούλες.. Και για να μην φανώ αχάριστη, έχω να πω πως πραγματικά αποκόμισα πολλά..σε όλους τους τομείς..

Αλλά ρε παιδιά ευχαριστώ δεν θα πάρω!! Προτιμώ να γυρίζω στο σπιτάκι μου νωρίς, να αράζω στο τζάκι, να μαγειρεύω που τόοοοσο γουστάρω, να βλέπω τους φίλους μου, να προλαβαίνω να ψωνίσω, να πηγαίνω θέατρο και άλλα τόοοοοσα πολλά!

Και τώρα που είπα θέατρο...Ακόμη δεν αξιώθηκα να πάω στην παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου.. Κάθε μέρα το κανονίζω και όλο και κάτι τυχαίνει και τελικά δεν τα καταφέρνω.. Μήπως να το δω ως σημάδι?? Μήπως με έχει πιάσει γκαντεμίαση? Μήπως είναι ανάδρομος πάλι ο Ερμής? Μήπως δεν γουστάρει η Δήμητρα να πάω στην παράσταση της?? Μήπως έχω πολύ φαντασία?? Ή μήπως φταίει η έλλειψη σοκολάτας? (Αχ, να είχα ένα τσουρεκάκι από τον Τερκενλή..!!)

Τελικά, άλλη μία φορά συνειδητοποιώ πως ό,τι θυμάμαι, χαίρομαι!!


Καλή εβδομάδα σε όλους!!!

69 κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι και είπαν:

laminore είπε...

Ontws o,ti thumasai xairesai!!xaxaxa!
Kalh ebdomada..

Olga είπε...

Τι να κάνω.. Έχω αυτό το κουσούρι!!

Φιλάκια!

rain είπε...

Αυτό το ότι ο "πελάτης έχει πάντα δίκιο" όταν δεν είσαι εσύ ο πελάτης, μπορεί να σε τρελλάνει!!! I know! Χαλάρωσεεε. Πέρασε αυτό! Οσο για τις διαφημίσεις υπάρχουν πραγματικά εκπληκτικές που αναρωτιέσαι πόσο εφυιής μπορεί να είναι ενας άνθρωπος αλλά υπάρχουν κιαλλες....μανούλα μου...ειδικά στο ραδιόφωνο που λες shoot me ρε παιδί μου! Τι να κάνουμε! Κράτα αυτό με το τζάκι και την παρεούλα..είναι υπέροχο..
Καλό σου βράδυ

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Όλγα την καλησπέρα μου. Περιμένω το μαιλ σου ακόμα...φιλιά Καλό βράδυ

Olga είπε...

Βροχούλα μου,

Ναι πάει πέρασε.. Όμως όταν τα θυμάμαι παθαίνω!!
Αν οι πελάτες εκπαιδευτούν όλα μπορεί να γίνουν..!
Όσο για τις διαφημίσεις στο ραδιόφωνο..άστο!! Πραγματικά θέλεις να το σπάσεις! Ειδικά αν είναι πρωί και πηγαίνεις στη δουλειά ή αν χαλαρώνεις στο σπίτι...

Αχ, το τζάκι.. Ανεκτίμητο!

Φιλάκια

Olga είπε...

Έλενα μου, έχεις δίκιο..Νόμιζα ότι στο είχα δώσει, είμαι ένα ΜΕΓΑΛΟ χρυσόψαρο!!

Στο έχω ήδη στείλει!!

Φιλάκια!

manetarius είπε...

Πω πωωω...τα ίδια πέρναγα κι εγώ και τα παράτησα...! Τώρα κάνω αυτά που κάνεις κι εσύ... εκτός από το τζάκι... αν συνέχιζα να είμαι γραφίστρια ίσως και να αποκτούσα κάποτε :))

Καλή εβδομάδαααααα!!!

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου καλή μου...αα,τί απολαυστικό ποστάκι ήταν αυτό;;;τί ωραίο! πολύ γέλιο...αλλά καλή μου έτσι είναι όταν απομυθοποιείς κάτι τελικά....κάποτε..όταν ήμουν μικρή ήθελα κι εγώ να γίνω γιατρός...όμως για κάποιους σοβαρούς λόγους αυτό δεν έγινε... τώρα (αν και αγαπώ ακόμη την ιατρική..πάαααρα πολύ...)...παρ αυτά όταν το σκέφτομαι...ντάξει φρίτω...αν φανταστεί κανείς ότι ένας φοιτητής ιατρικής περνάει το ένα τρίτο της ζωής του μέσα στο Πανεπιστήμιο...ότι μπαίνει νεαρός και βγαίνει στη καλύτερη των περιπτώσεων...μεσήλικας;;;ή μαθουσάλας;;;άστο καλύτερα που δε πήγα...υπάρχουν και άλλα πράματα στη ζωή εκτός από την ιατρική...άσε το άγχος,τη πίεση, το ξέσκισμα στη δουλειά και δε συμμαζέυεται....για μένα καλά έκανες και το άφησες....πάντα βρίσκεις κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον να κάνεις στη πορεία...δεν θα τελιώσουν όλα στη διαφήμιση...η ζωή σου συνεχίζεται...πρωχοράει και αυτό είναι καλό...φιλάκια...

Ανώνυμος είπε...

Καλή βδομάδα!

Artanis είπε...

Τα περισσότερα ας πούμε πως τα κατάλαβα...Ξαφρισμένη καταχώριση, τί είναι;
Πες μου να μην μου μείνει η απορία...

*Κορίνα* είπε...

Αφού έχεις και καλές αναμνήσεις, είναι καλό!
Αλλά πάντα υπάρχουν και καλά, έτσι δεν είναι?
Και αφού σταμάτησες, τι κάνεις τώρα??
(οι απορίες της ξανθιάς...)
Μάκια!!

Μαριλένα είπε...

βρε Μπουμπού, εμένα πολύ μ' αρέσεις :))
απ' τις διαφημισεις, αυτές που ξεχωρίζω ειναι οι άψογες της Q cart
ευφιείς, χωρις πολλα πολλά και με μπόλικο χιουμορ.

κι αυτες που βλεπω ομως, άψογες ειναι!

καλο βραδυ και μην ταράζεσαι: πανε πια οι μερες του στρες, ναι;
μεχρι ποτε, δεν ξερω.
εσυ, ξερεις;

καλο μας βραδυ :)

α! και μιας και σ' αρεσει το μαγείρεμα, περνα κι απ΄τα κορίτσια:
http://syntageskardias.blogspot.com/

Μαριλένα είπε...

καλέ, ευφυεις εννοούσα :))

sonia είπε...

mpoumpou-ki mou esy!!!

oti thymasai xairesai...alla gi auto se agapame !!!

lena_zip είπε...

Ωχ μάνα μου...τι με περιμένει...γραφίστρια επί πτυχίω μη χέσω...όχι ότι δεν τα ξέρω αυτά που γράφεις...αλλά κάθε φορά που τα ακούω με πιάνει σύγκρυο. Αν επιτρέπεται τώρα με τι ασχολείσαι; Και κάτι άσχετο...είσαι από Ήπειρο ή απλά πήγες διακοπές;

ria είπε...

πράγματι η καλύτερη διαφήμιση!
αυτή και εκείνη που παρακινούσε τους μοτοσυκλετιστές να φορούν κράνος με τον τύπο που χτύπαγε το κεφάλι του στο ανοιχτό ντουλάπι!

Δημιουργία είπε...

Ολες οι δουλειες εχουν καλα και κακα.Το ζητουμενο ειναι να εισαι εσυ ικανοποιημενος με αυτο που κανεις, για να τα εχεις καλα με τον εαυτο σου.

Aspa είπε...

Η διαφήμιση της Aegian καταπληκτική. Δε χορταίνω να την βλέπω. Αλλά και η άλλη, η stoned, υπέροχη κι αυτή. Δεν την είχα ξαναδεί… Μπράβο… Τα συγχαρητήρια μου στους Μάνους και πολλά φιλιά! (τα φιλιά σε σένα, όχι στους Μάνους…)

Crazy Tourists είπε...

Ορισμένες διαφημίσεις είναι τόσο χάλια που απορώ πώς κάποιοι άνθρωποι καταναλώνουν χρόνο και χρήματα για να τις φτιάξουν...
Πολύ ωραίες οι διαφημίσεις που διάλεξες!

Τρελοτουρίστρια

Ανώνυμος είπε...

στα αδυτα της διαφημισης..
ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας εμπειρίες απο τη δουλειά σου,σχεδόν κανείς δε το κανει!

εγω προσωπικά..μηδεν φαντασία(για υπομονή ούτε λόγος) οπότε απλά παρατηρώ απο μακριά τα έργα όλων σας!:) τις διαφημίσεις πάντως ΔΕ τις αλλάζω ακόμα και αν εχω 45' για να δω τηλεόραση.αα με την aegean εχω σχέση πάθους ΤΗΝ ΕΧΩ ΧΤΙΣΕΙ 4 χρόνια πήγαινε-έλα Θεσσαλονίκη-Ρόδο..η διαφήμιση με τους Έλληνες στο Λονδίνο απλά τέλεια!

safrakiasmeno είπε...

Καλημέρα!

Η διαφήμιση της Aegean είναι από τις εξυπνότερες που έχουν κυκλοφορίσει ποτέ! Κρίμα που δεν πολυείδαμε στα έντυπα την αντίστοιχη καταχώρηση με το κλασσικό λονδρέζικο cub που έγραφε στο τζάμι "θέλω πλύσιμο" :)))

τώρα όσον αφορά τις διαφημιστικές, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις γραφιστικές. Απίστευτα deadlines, φοβερό άγχος, χαντάκωμα δημιουργικού και απίστευτα καπρίτσια (κανονικά καψόνια δηλαδή) του πελάτη "που έχει πάντα δίκιο"

Olga είπε...

Μanetarious καλημερούδια...

Κατανοώ απόλυτα γιατί τα παράτησες... αν και θεωρώ ότι το δημιουργικό είναι σε ελαφρά καλύτερη μοίρα! Χαίρομαι που πλέον απολαμβάνεις όλα τα απλά και καθημερινά πράγματα!!

Το τζάκι μου ήρθε πακετάκι:)))

Olga είπε...

Αθανασία μου καλή σου μέρα...

Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που λες σχετικά με το ότι η ζωή προχωρά και πρέπει να πορευτείς ανάλογα με τις επιλογές σου.. είναι όμορφα να κάνεις επαγγελματικά όνειρα και να θέτεις στόχους, αρκεί να μην γίνονται εμπόδιο στη ζωή σου..!

Σχετικά με την Ιατρική.. Θεωρώ ότι είναι από τα δυσκολότερα επαγγέλματα, με πολλές απαιτήσεις και απίστευτο διάβασμα - συνεχές, μιας και οι εξελίξεις τρέχουν και πρέπει να είσαι updated - μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.!

Φιλάκια κοριτσάκι μου

Olga είπε...

Artanis καλημέρα!

Δεν υπάρχει ξαφρισμένη καταχώριση.. Υπάρχει ξαΚρισμένη καταχώριση.. Ξάκρισμα λέγεται ένα μικρό περιθώριο (κάποια χιλιοστά) εκτός του πλαισίου εκτύπωσης. Με απλά λόγια, έτσι όπως το έχω καταλάβει - οι γραφίστες μας μπορούν να μας το εξηγήσουν καλύτερα..
Απλά η κυριούλα - όταν της είπαν ξακρισμένη - προφανώς ακουσε ξαφρισμένη και έτσι μου το μετέφερε!!

Πέθανα στο γέλιο!

Καλημέρες

Olga είπε...

Spider καλημέρα..

Φυσικά και υπάρχουν και καλές αναμνήσεις - πολύ καλές μάλιστα, απλά όχι αρκετές για να με κρατήσουν στον συγκεκριμένο τομέα!

Λοιπόν φίλτατη συναδέλφισσα ξανθιά, αφού έκανα ένα μικρό break από τη δουλειά, τώρα είμαι στο τμήμα marketing μίας βιομηχανίας..!:)

Olga είπε...

Mαριλενάκι μου καλημέρα σε σένα, την Ελένη και το Ραφάκι!!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..

Πράγματι οι διαφημίσεις της Q, είναι πολύ έξυπνες και με χιούμορ! Η συγκεκριμένη εταιρία, έχει πολύ καλό όνομα στο χώρο της διαφήμισης και πολύ ταλαντούχα παιδιά!

Οι μέρες του στρες έφυγαν ανεπιστρεπτί θέλω να πιστεύω, η τωρινή δουλειά μου έχει και αυτή απαιτήσεις, όμως είναι πιο δημιουργική για τα δικά μου δεδομένα, οπότε είμαι μια χαρούλα..

Ευχαριστώ για το link, πήγα μία βόλτα και βρήκα τέλειες συνταγές!!:))))

Φιλάκια!

Olga είπε...

Σονάκι μου αγαπημένο!!

Κι εγώ σε αγαπάω και μου πολύ έλειψες!!! Ανυπομονώ να κατέβεις για τσάκισμα μπριζολακίων και λοιπών εδεσμάτων!!

ΥΓ. άμα δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε!

Φιλάκια πολλά πολλά!

Olga είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Olga είπε...

Λένα καλημέρα...

Μην απογοητεύεσαι, θεωρώ πως τα πράγματα για το δημιουργικό τμήμα μιας διαφημιστικής είναι καλύτερα!
Επέλεξε μία εταιρία που σέβεται το δημιουργικό της και θα μείνεις ευχαριστημένη!:)))
Ψάξε, μάθε, ρώτησε και μετά στείλε βιογραφικά! Αν χρειστείς οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσεις να με ρωτήσεις!

Τώρα δουλεύω στο τμήμα marketing μιας βιομηχανίας!

Σχετικά με την Ήπειρο.. Την αγαπώ πολύ..Έχει απίστευτες ομορφιές! Ο παππούς μου (μπαμπάς του μπαμπά μου) κατάγεται από Ήπειρο και ενώ ήρθε στην Αθήνα μικρός και ο μπαμπάς μου γεννήθηκε εδώ, πάντα ήθελα να γνωρίσω αυτό τον τόπο...
Έτσι πηγαίνω κάθε χρόνο και ανακαλύπτω καινούρια μέρη!

Φιλάκια

Olga είπε...

Ρία καλημέρα..!

Έχεις δίκιο για αυτή τη διαφήμιση που λες.. Οι φετινές διαφημίσεις που αφορούν την ασφάλεια μας και μας παρακινούν να φοράμε ζώνη και κράνος είναι πολύ καλές..
Στο εξωτερικό υπάρχουν κάποιες που πραγματικά σε συγκλονίζουν, ελπίζω να δω και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο!

Φιλιά!

Olga είπε...

Δημιουργία μου,

Με πολύ λίγα λόγια είπες πραγματικά μια μεγάλη αλήθεια!

Την καλημέρα μου!

Olga είπε...

Ασπάκι καλημέρα σε σένα και τις μικρές θεές σου!!

Είναι πράγματι πολύ έξυπνη διαφήμιση και το concept της, αλλά και ο τρόπος που γυρίστηκε..

Η τριλογία "Stoned" δεν βγήκε σε πολλά έντυπα και κρίμα γιατί είναι υπέροχη δουλειά και απίστευτη η σύλληψη της ιδέας! Ειδικά η διφορούμενη έννοια του STONED!

Φιλάκια πολλά!

Olga είπε...

Τρελοτουριστάκι καλημέρες!!

δυστυχώς υπάρχουν πολλές απαράδεκτες διαφημίσεις.. Δυστυχώς στην Ελλάδα η νοοτροπία μας, μας αφήνει πίσω στο θέμα της διαφήμισης..
Σιγά σιγά αλλάζουν τα πράγματα, βλέπουμε και ωραίες δουλειές και διακρινόμαστε και στο εξωτερικό!
Όπου υπάρχουν ανοιχτόμυαλοι πελάτες μπορείς να δεις πολύ όμορφες δουλειές!

Φιλάκια πολλά!

Olga είπε...

Ελένη καλημερούδια!!

Όλοι έχουμε φαντασία! Απλά βγαίνει με συγκεκριμένα ερεθίσματα.. Άλλοι φτιάχνουν φανταστικά κοσμήματα, άλλοι βγάζουν εκπληκτικές φωτογραφίες.. Κάποιοι γράφουν υπέροχα, συνθέτουν, μαγειρεύουν!
Σίγουρα κάτι υπάρχει κρυμμένο μέσα σου και περιμένει να το ανακαλυψεις!

Η Aegean πρέπει να σε ευγνωμωνεί πάντως!!χιχι!!

Φιλάκια

Olga είπε...

Καλημέρα σαφρακιασμένο, καλώς ήρθες!

Πράγματι έτσι είναι όπως τα λες..!

Η αντίστοιχη καταχώριση ήταν σούπερ, ελπίζω να καταφέρω να τη βρω και να την ανεβάσω!

Ίσως να επένδυσαν το budget τους σε τηλεοπτικό χρόνο και λιγότερο σε έντυπη επικοινωνία γι αυτό να μην την είδαμε πολύ να "παιζει" στα έντυπα!

Φιλιά

lena_zip είπε...

Αρχικά πρέπει να δω τι θα κάνω με την πρακτική μου. Δεν απογοητεύομαι πάντως. Εξάλλου πιο πολύ με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την τυπογραφία παρά με τη διαφήμιση.

Εμένα και οι δυό γονείς μου είναι από Ήπειρο και την έχω περπατήσει σχεδόν όλη. Πραγματικά έχει πολλές ομορφιές.

Olga είπε...

Λένα μου,

Είσαι πολύ τυχερή που έχεις τόσο όμορφο τόπο καταγωγής!

Άν επιλέξεις μία σωστή εταιρία για πρακτική, εκτός του γεγονότος ότι θα είναι μεγάλο σχολείο για σένα, θα έχεις ίσως και την προοπτική να παραμείνεις εκεί και μετά το τέλος της πρακτικής σου!
:)

kat. είπε...

ποιος ανάδρομος και ποιος κρόνος;
ήταν στραβό το κλίμα -να λες- το έφαγε και ο γάιδαρος!!!!!

Olga είπε...

Kat μου καλημέρα...

Λες ε?? Θα το λάβω υπόψη ως option!!

Φιλάκια

Dorothy είπε...

Κάπως έτσι απομυθοποίησα το χώρο των PR, όταν δούλεψα σε αντίστοιχο τμήμα. Το μικρόβιο της διαφήμισης μου έχει μείνει ακόμα πάντως, από τη σχολή :p Η διαφήμιση της Aegean δεν παίζεται, αλλά και το "stoned" εμπνευσμένο! Οσο για τους πελάτες, κάπου είχα διαβάσει το θεϊκό: "(μ)πελάτες". Καλό βράδυ!

Olga είπε...

Καλησπέρα Παπουτσάκια της Ντόροθυ!

Αποτελεί ένα μικρό σοκ, όταν απομυθοποιείς ένα χώρο στον οποίο ονειρευόσουν να εργαστείς! Όμως αυτό συμβαίνει συχνά.. Φταίει το περιτύλιγμα που τόσο επιδέξια τον τυλίγουν..

Όμως η ζωή μπροστά μας είναι, πάμε γι' άλλα!!

Άν έχεις το μικρόβιο, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, αν έχεις ψυχικές αντοχές.. Μπορεί να έχεις την τύχη και να αντιμετωπίσεις διαφορετικές καταστάσεις.. Εγώ περιέγραψα την εμπειρία μου όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα!

"(μ)πελάτες"..Απίστευτο!!

Φιλιά!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

καλημέρα Όλγα! εγώ νόμιζα ότι δεν υπήρχε άλλο παιδάκι που προτιμούσε να βλέπει τις διαφημίσεις παρά την ταινία! δυστυχώς εμένα δεν μου βγήκε σε δημιουργικό μικρόβιο. .. όμως ακόμη παρακολουθώ διαφημίσεις και αυτές που περιέλαβες στην ανάρτηση είναι φοβερές. θέλω να πω κάτι γιατί θα σκάσω. αυτές τις περίφημες διαφημίσεις που κυκλοφόρησαν τώρα τελευταία για την φορολογική μας συνείδηση, ποιος μ..... τις σκέφτηκε και τις δημιούργησε; ήμαρτον!

Olga είπε...

Κοκκινοσκουφίτσα καλημέρες!!

Χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλα παιδάκια σαν και μένα! :))

Δεν έχω ιδέα ποιος τις δημιούργησε αυτές που λες κοριτσάκι.. Αλλά ούτε και εμένα μου αρέσουν...

Φιλάκια πολλα!

roadartist είπε...

;)
Ο χώρος της Διαφήμισης είναι όντως από τους πιο σκληρούς.
Από πολλές αποψεις..
Συμφωνώ απόλυτα..καλύτερα μια καλή προσωπική ζωή και μετά όλα τα άλλα.
Διαφορετικά σου έρχεται σίγουρα μπούμεραγκ.
Ειναι μεγάλο πραγμα να εχεις χρονο για μια βολτα, ενα θεατρο, για τον ανθρωπο σου και τους φιλους σου.
Διαφορετικα δεν ξερω, δεν αντεχεται .. Καλησπερουδια :)

Olga είπε...

Καλησπέρα Roadartist!

Πραγματικά πιστεύω ότι η προσωπική μας ζωή δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό μιας τέλειας καριέρας.. Ακριβώς γιατί σου έρχεται μπούμεραγκ όπως λες..!

Φυσικά προσωπικές επιλογές είναι αυτές, των οποίων τις συνέπειες πρέπει να να δεχόμαστε!

Τα φιλιά μου! :)

Skouliki είπε...

aaa

εγω εχω την χαρα να ειμαι στα ΜΜΕ


ενα σου λεω ο θεος και η ψυχη του αχαχαχαχ...

αυατ που κανω μονο εγω θα μπορουσα χαχαχα

καλησπερες

kalynama είπε...

κι εγώ κάτι αντίστοιχο σπούδασα.. παρόλο που δεν μου αρέσει το ροζ (χαχαχα)αλλά δυστυχώς κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό... ίσως δεν έκανα εξ αρχής όσα έπρεπε για να δικτυωθώ.. ποιος ξέρει..

όπως και να έχει.. παραμένει πόθος μου μεγάλος..

Καλώς σε βρίσκω και στο blog-o-σπιτό σου

Καλό απογευματάκι να έχεις :-))

Olga είπε...

Σκουλήκι μου καλησπέρες!

ΜΜΕ??? Οκ, το είχα ξεχάσει ότι υπάρχουν χειρότερα από την διαφήμιση!

Καλά κουραγια!

Ματς!

Olga είπε...

Κalynama καλώς ήρθες στο ροζ (κι ας μην το προτιμάς :))) - σπιτάκι μου!)

Κάποιες φορές είναι θέμα συγκυριών..! Ξέρω πολύ κόσμο που το έχει μεγάλο απωθημένο να δουλέψει σε μία διαφημιστική, να δει αυτό τον χώρο εκ των έσω..

Εγώ δεν αποθαρρύνω κανένα.. απλά καταγράφω ότι είδα/ έζησα.. Δεν συμβαίνουν παντού τα ίδια...Άλλωστε αποτέλεσε ΜΕΓΑΛΟ σχολείο για μένα!

Αν το θέλεις πολύ, τότε ίσως πρέπει να το δοκιμάσεις..!:)

Tα φιλιά μου!

φάβα είπε...

Μεγεια και απο εδω!!!! Το ποστ το διαβασα χθες, δεν εχεις ιδεα ποσο το εχω ζησει ολο αυτο απο την μερια του δημιουργικου...
Γαμισε τα.
Μεγειες και παλι!!!
μακια

Olga είπε...

Φάβα μου καλωσήρθες...Ευχαριστώ πολύ πολύ.. Είναι μία κατενθουσιασμένη ροζαλία!

Το έχεις ζήσει ε? Άρα καταλαβαίνεις απόλυτα!!
Φιλάκια πολλά πολλά και μεγειές και σε σένα..:))

City Addict είπε...

Καλά, αυτό με τη "Μπουμούυυυ" κορυφή!

:*

Sophia Kollia είπε...

Όλγα,
χαίρομαι που σε βρήκα. Έχεις πολύ πλάκα, ελπίζω να τα λέμε!
καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

ΕΓω παντως τη διαφημιση τη θεωρω πολυ εξυπνη και σημαντικη δουλεια..πρεπει σε συγκεκριμενο χρονο να πεισεις τον καταναλωτη για το προιον παραθετοντας τα καλα του προιοντος αυτου...το βρισκω πολυ δυσκολο...και εξεραιτικα ενδιαφερον!!!!

Olga είπε...

City Addict καλώς σε βρήκα..Ήταν κορυφαίο αυτό το σκηνικό, ακόμη το θυμάμαι και γελάω, παρόλα αυτά τότε είχα κοκκινίσει από ντροπή...

Καλή σου μέρα

Olga είπε...

Σοφία μου να είσαι καλά!Καλώς σε βρήκα! Μάλλον φταίει η συνήθεια μου να παρουσιάζω όλα τα γεγονότα με ένα δικό μου - ιδιαίτερο τρόπο και αυτό κάποιες φορές είναι αστείο.. Έτσι μου λένε!

Θα τα λέμε σίγουρα!

Φιλάκια και καλημέρες

Olga είπε...

Παπαρούνα μου, πραγματικά έτσι είναι..Δυσκολο και εξαιρετικά ενδιαφέρον, μόνο που τείνει να εξαφανιστεί η μαγεία της..
Οι Έλληνες δημιουργικοί είναι πραγματικά ταλαντούχοι, μόνο που περιορίζονται, λόγω budget, λόγω πελατών οι οποίοι δεν μπορούν να "δουν" λίγι περαπέρα κ.τ.λ.
Παλιότερα που η τεχνολογία δεν ήταν και τόσο διαδεδομένη, βλέπαμε πιο έξυπνες και πιο δημιουργικές διαφημίσεις.. Δεν είναι τυχαίο που θυμόμαστε αρκετά σλόγκαν από τότε και κάποια από αυτα τα είχαμε κάνει και μέρος της καθημερινότητά μας..

Ελπίζω να γίνει ένα θαύμα και να ξαναδούμε πολλές τέτοιες δουλειές..

Πολλές γλυκιές καλημέρες

leila είπε...

μπουμπου κι εσυ;
και μενα με ειπαν προσφατα και γελασα απιστευτα..

τελικα απο οτι μου εγραψες στο δικο μου βλογ, πηγες στην παραστασουλα και σου αρεσε.. να περιμενουμε ποστακι σχετικο;

καλη σου μερα..

Skouliki είπε...

καλες γιορτες σου ευχομαι

Olga είπε...

Καλησπέρες Λέιλα!Καλώς ήρθες!!

Τελικά τα κατάφερα!!!:)))

Θα γράψω ποστάκι για την παράσταση που μου άρεσε πολύ πολύ!

Φιλιά

Olga είπε...

Καλές γιορτές σκουληκάκι μου!! Εύχομαι να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!

Μάκια

koptoraptou είπε...

Όταν ο άνθρωπος είναι στραβόξυλο, το κείμενο και την Παναγία την ίδια να έχει μέσα στον κάδο ανακύκλωσης θα καταλήξει. Σου μιλώ εκ πείρας.

ΥΓ. Τι έχει το Μπουμπού; Μια χαρά είναι. Έλα στη θέση μου που η μάνα μου με φωνάζει... Λουίτζι φάτσα φόρα μες το σούπερ μάρκετ...Καλησπέρες!

Olga είπε...

Καλώς την κοπτοραπτού..Καλως ήρθες!!
Έχεις πολύ δίκιο, εκ των έσω κι εσύ??

Λουίτζι σε φωνάζει η μαμά σου?? Καλά όλε οι μαμάδες είναι θεές λέμε!!

Καλησπέρες

So_Far είπε...

Ο πελάτης δηλαδή ίσως κάποιος καράβλαχος με λεφτά και αισθητική που την ψάχνεις με γεώτρηση , έχει πάντα δίκιο ... δυστυχώς έτσι είναι
αφού γλίτωσες από αυτό απόλαυσε όλα τα υπόλοιπα

Olga είπε...

Καλώς την So_Far! Καλως Ήρθες!

Πραγματικά, η αισθητική πολλών πελατών ήταν ανύπαρκτη, ή απλά κραυγαλέα!!

Γλίτωσα ήδη και απολαμβάνα όλα τα άλλα!

Φιλάκια και καλές γιορτές~

Marina είπε...

Καταπληκτικό το κείμενό σου, καθώς και τα 3 σου πουλάκια που κάθονται και αγναντεύουν. Μιά χαρά σε βρίσκω κυρά Μπουμπού, τουλάχιστον σε φωνάζανε με κοριτσίστικο όνομα όχι σαν τον άντρα μου που με λέει "Μανωλάκη" αντί για Μαρινακι όταν είναι για καλώπιασμα!! (Μανώλης είναι ο αδελφός του)

Οσο για τη διαφήμιση της Aegean την έχω κάνει εικόνισμα, είναι η Ελλάδα του σήμερα σε σχέση με την Ευρώπη. Γιατί ο Ελλην νέος και ωραίος με τα ρετρό καλοπλυμένα auto του που ζεί και εργάζεται στη Λοντρα, δεν καταλαβαίνει γιατί σταμάτησε ο ταρίφας στις ζεβρωτές γραμμές για να περάσει μία λειράτη όρνιθα που πάει με το πάσο της. Δεν καταλαβαίνει γιατί να υπάρχουν νόμοι που κρατιώνται εσαεί και όχι για τον πρώτο μήνα, λέμε! Η κυρία πάλι που καλοντυμένη δέχθηκε να ζεί σε ένα πολιτισμένο κράτος που σέβεται τους πεζούς και καμαρωτά περνάει, αλλά όταν ακούει την ελληνική λαλιά να τη βρίζει σαν ζωντόβολο, ξυπνάει μέσα της η λεβεντογέννα και αντί 1) μιάς αγγλικής αδιαφορίας ή 2) μιάς εξοστρακισμένης σφαίρας 3) του πατάει ένα ξεχέσιμο και 4) διπλό τον Μαυρογιαλούρο του μέσα. Και οι ξένοι μας κυττάνε χωρίς να καταλαβάινουν γιατί μαλλώνουμε μεταξύ μας για το αυτονόητο!
Καλά Χριστούγεννα

Αννα είπε...

Με του Χριστού τη γέννηση
κάνω ευχές για σένα
να ‘ναι τα χρόνια σου πολλά,
καλά κι ευτυχισμένα

Olga είπε...

Mαρινάκι μου, ευχαριστώ πολύ,
καλά Χριστούγεννα

Πολύ απόλαυσα το σχολιάκι σου!!

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα!!

Με αγάπη στο Μανωλάκη,

η κυρά μπουμπού

Olga είπε...

Άννα μου γλυκιά πολύ όμορφες οι ευχές σου,

να είσαι καλά, και να περάσεις πολύ όμορφα αυτές τις μέρες..
Καλά Χριστούγεννα

Σε φιλώ

Όλγα

Δημοσίευση σχολίου

Fragments of life © 2008 | Coded by Randomness | Illustration by Wai | Design by betterinpink!