Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Τεχνικό άρθρο για το χταπόδι

Ως πρώην φανερή καγκουρίνα (και νυν κρυφή - οι συνήθειες δεν κόβονται -) έμπαινα σε κάποια forum σχετικά με την αυτοκίνηση, τις βελτιώσεις, τις κόντρες κ.λ.π. Εκεί λοιπόν είχα παρατηρήσει πως οι περισσότεροι άντρες είχαν στο μυαλό τους (στο ποιο?? - ΟΚ, πλάκα κάνουμε μην μας περάσετε και για εμπαθείς) πως το αυτοκίνητο τους είναι προέκταση του κάτω εγκεφάλου τους και πως όλοι μα όλοι είχαν υπερ-αυτοκίνητα με τρελές ιπποδυνάμεις...
Κάποτε, (και μιλώ για λίγα χρόνια πριν) το να έχει κάποιος στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 200 ίππων ήταν επίτευγμα.. Πλέον τα 400 και τα 500 άλογα είναι ψωμοτύρι στο στόμα πολλών... Και επειδή κάποιοι έμεναν πάντα στα λόγια, αλλά στο δρόμο κοτούλες, μπήκα και εγώ στο forum και σε ένα τεχνικό θέμα για τα χταπόδια και τις τρελές ιπποδυνάμεις που βγάζει στα αυτοκίνητα τους έγραψα το παρακάτω πόστ!


Τεχνικό άρθρο για το χταπόδι

Επιλέγοντας ένα σωστό after market χταπόδι μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σας. Για να απελευθερώσετε όλη τη δύναμη του κινητήρα σας, απαιτείται η προσθήκη του κατάλληλου χειροποίητου χταποδιού.


Τι είναι όμως το χταπόδι??

Το χταπόδι είναι μαλάκιο, κεφαλόποδο με 8 πλοκάμια, δίχως καθόλου όστρακο. Στο κέντρο των πλοκαμιών υπάρχει το στόμα το οποίο φέρει σιαγόνες από κερατίνη για τον τεμαχισμό της τροφής, όπως επίσης και μασητική συσκευή (Radula). Φέρει επίσης εγκέφαλο, πολύ ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα και πολύ ανεπτυγμένα μεγάλα μάτια πολύπλοκης δομής και η όραση τους είναι οξεία.Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελείται από 3 καρδιές οι δυό ωθούν το αίμα στα βράγχια και η τρίτη στο υπόλοιπο σώμα. Η μεταφορά οξυγόνου εξυπηρετείται από την πρωτείνη αιμοκυανίνη η οποία περιέχει χαλκό και έχει γαλάζιο χρώμα.Κατά μήκος των πλοκαμιών,το χταπόδι φέρει μικρές βεντούζες που το βοηθούν να παγιδεύει την τροφή του,να κινείται με ευκολία σε όλων των ειδών τις υποβρύχιες επιφάνειες,αλλά και να προσελκύει μικρά όστρακα και πετραδάκια,προκειμένου να καλύψει τη φωλία (θαλάμι) του.

Διάφορα είδη χταποδιού και πόσο αυξάνουν την ιπποδύναμη μας

Χταπόδι ψητό
Αύξηση ιπποδύναμης ως 1322hp (Για αγωνιστική χρήση προτείνουμε να το συνοδεύσετε με Τσίπουρο ή ούζο ή Ρετσίνα)

Χταπόδι ξυδάτο
Αύξηση ιπποδύναμης ως 1121 hp (Για μεγιστοποίηση της ιπποδύναμης σας προτείνουμε να το συνοδεύσετε με Τσίπουρο ή ούζο ή Λευκό ξηρό οίνο)

Χταπόδι με Μακαρονάκι κοφτό
Αύξηση ιπποδύναμης ως 843hp (Για περισσότερη αντοχή στο μοτερ σας προτείνουμε να συνοδεύεται με Λευκό ξηρο οίνο ή Ροζέ ημίξηρο)

Χταπόδι κρασάτο
Αύξηση ιπποδύναμης ως 1214hp (Για περισσότερη αξιοπιστία προτείνουμε να συνοδεύεται με Λευκό ημίξηρο οίνο ή Ροζέ ημίξηρο)

πηγή: Ζαγόρι - φυσικό μεταλλικό νερό
www.tipineiskaidenmasdineis.ntoing
www.naxameenaxtapodaki.yummy
www.thelwdiakopes.twra
www.toamaksimoueinai1000aloga.naikala

Δεν ξέρω αν κάποιοι από κει έλαβαν το μήνυμα αυτού του post... Όσο μας δουλεύουν εκείνοι, θα τους δουλεύω κι εγώ... Και ψιτ, κυριούληδες, κλείστε καλά το καπό, μην σας φύγει κανα άλογο και το ψάχνετε...:-P

8 κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι και είπαν:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

xaxaxaxax
πoλύ καλή!

Olga είπε...

Oh, ευχαριστώ...:) Αγανάκτησα η καγκουρίνα, με τόσα πράσινα άλογα!

YO!Reeka's είπε...

χα! ωραίο!

Olga είπε...

Thanks ΥΟ!Reeka! :D

sonia είπε...

to xtapodi stifado, ti aukshsh ippodynamhs arage na dinei!! ?????

kalhmeraaaaaaaaaaaaaaaaa

Olga είπε...

Αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο χταπόδι και νίτρα!!!:P

Καλημερούδια Σονάκι!

Heliotypon είπε...

Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα (ε, δεν είμαι και το πρώτο IQ, βέβαια), αλλά θα ξαναπροσπαθήσω...

Olga είπε...

Απλά τα πράγματα Heliotypon!
την σήμερον ημέρα, όλοι καυχιούνται ότι έχουν αυτοκίνητα με τρελές ιπποδυνάμεις!! Επίσης όλοι κομπάζουν για να aftermarket προιόντα που "φοράει" το αυτοκίνητο τους!
Έτσι λοιπόν στα σχετικά κοντρο - βετιωσο -forum που συνεχίζω να διαβάζω ωσάν καγκουρίνα αποφάσισα να ειρωνευτώ μερικούς με το ποστ που διάβασες...
Ε, μα είχα βαρεθεί να ακούω το χταπόδι που έβαλα κάνει αυτό και κάνει εκείνο...Τους ανέλυσα κι εγώ λοιπόν τη θεωρία μου για τα χταπόδια...

Ελπίζω να σε διαφώτισα λιγάκι!

Φιλιά!

Δημοσίευση σχολίου

Fragments of life © 2008 | Coded by Randomness | Illustration by Wai | Design by betterinpink!